Morten bekrefter ryktene…presentatøren sjokkert!

Imidlertid må det legges til at Harket også har gitt en million lønninger i 2017. Før han ble med i A-ha i 1982, hadde Harket dukket opp på Oslo-klubbscenen som sanger for blues outfit Souldier Blue.

I den siste utgaven av Kapital kan vi lese at “The Cast in Steel” -turen til A-ha var en økonomisk suksess for både bandet og deres leder Harald Wiik.

Morten Harket (født 14. september 1959) er en norsk vokalist og musiker, best kjent som sangeren til synthpop / rockbandet A-ha, som utgitt ti studioalbum og toppet kartene internasjonalt etter at deres gjennombruddsslag “Take On Me” i 1985.

Dette viser 2017-resultatene fra både Harkets selskap og aksjeselskapene Magne Furuholmen og A-har-leder Harald Wiik. For Furuholmens aksjeselskap var årsresultatet i fjor litt over 900.000 kroner sammenlignet med 12,5 millioner kroner i 2016.

Etter flere “mager” år for Morten Harkets aksjeselskap Compass Point, kunne Harket utdele et utbytte på 4 millioner kroner i 2016 og i tillegg til 6, 5 millioner kroner i 2017.

I 2015 skrev Kapital at Harket, til tross for millioner av inntekter, har trukket på album og konserter gjennom årene, stod med null på samme måte som rikdom til og med 2014.

Image result for Morten Harket - THE VOICESistnevnte i den økonomiske brosjyren kløver A-ha, Pål Waaktaar-Savoy, som sannsynligvis tjener mest som bandetes sangskriver, emigrert fra Norge til USA for mange år siden, og har ikke sitt eget norske selskap.

I fjor hadde Harkets selskap Compass Point en fortjeneste på godt 700.000 kroner, sammenlignet med ca. 11 millioner kroner i 2016. I 2015, etter at et medlem forfulgte sin egen kunstneriske sti, gjenvarte A-ha produksjonen av et nytt album, Cast In Steel, og en verdens turnering som startet på Rock in Rio i Rio de Janeiro, Brasil 27. september 2015.

Harket har også sluppet seks soloalbum. Til hovedstaden kunne ikke kontakte A-leder Harald Wiik.

Produsentene samlet seg for å bestemme hvilke disiplinære tiltak som skulle tas. Etter “Cast in Steel” økte det tiende studioalbumet for A – H, utgitt i september 2015, Harkets skattefordel til over 12 millioner dollar i 2016.

Imidlertid var de akustiske konsertene i 2017 langt mindre vellykkede økonomisk, skriver Kapital. Aha ble oppløst i 2010 etter at de spilte sin siste konsert i Oslo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*